NU KÖR VI IGEN! :)

Förra årets NW läger i samarbete med Oskarströms brukshundsklubb föll så väl ut så nu har vi beslutat att köra även ett nu i vår 2017!

Som förra gången så kommer jag alltså hålla ett miniläger i Nosework. Vi startar på kvällen med lite teori och några kortare praktiska övningar och håller sedan på i två heldagar och kör Nosework tills vi inte orkar mer :)

Vi kommer ha möjlighet att träna på samtliga moment inom Nosework (inomhussök, behållarsök, fordonsök samt utomhussök). Innehållet kommer anpassas efter deltagarna, vilket innebär att både ni som är nybörjare inom sporten och ni som redan är igång är välkomna!

Lägret hålls alltså i samarbete med Oskarströms brukshundsklubb och därför kommer anmälan ske via deras hemsida. (alla är dock välkomna, även de som inte är medlemmar i Oskarströms brukshundsklubb). Mer info kommer inom kort på deras hemsida www.oskarstromsbrukshundsklubb.se/


 Vid frågor så är ni varmt välkomna att maila mig eller ringa.Aktuella kurser i nosework  2017:

I år kommer jag samarbeta med Oskarströms brukshundsklubb också gällande min kursverksamhet. Noseworkkurserna kommer därför förläggas till OBK (Oskarströms brukshundsklubb) och anmälan kommer därför också gå genom dem.


Nosework steg 1 -En kurs på 5 tillfällen med start 27/2-17 där vi i kommer träna momenten inomhussök, behållarsök samt utomhussök.

Träningen är individanpassad vilket innebär att endast en hund i taget arbetar. Detta för att skapa de bästa förutsättningarna för era hundar. Givetvis kommer de andra deltagarna vara med under allas träning för att kunna ta del av varandras tips.

Vi går igenom grunderna samt introducerar doften eukalyptus. Teori kommer förekomma, vid första passet som inledning men sedan integreras denna i den praktiska träningen.

Fokus ligger på hundarnas olika förutsättningar och vi arbetar utifrån den nivå ni befinner er på. Vi kommer lägga stor vikt på att motivera hunden till sökarbetet, doftdiskriminering samt förstärkning (belöning och tajming av belöning). Inga förkunskaper krävs!  För mer information se www.oskarstromsbrukshundsklubb.se/ under kursutbud.

Plats och samarbetspartner: Oskarströms brukshundsklubb


Nosework steg 2 -fortsättningskurs -En kurs för er som redan är igång i er träning och antingen vill satsa på tävling eller bara vill vidareutveckla er.

Vi kommer arbeta med att analysera hundens sök och signaler samt finjustera detaljer såsom markeringar och belöningar. Vi kommer arbeta mer med olika former av doftgömmor samt med andra saker som kan påverka hundens sätt att arbeta såsom olika liggtider, hantering samt distraktionsdofter.

Fokus kommer vara på inomhussök, behållarsök samt utomhussök men även att träna inför doftprov. Som vanligt arbetar vi med en hund i taget och upplägget styrs efter de förkunskaper som presenteras. Vi lägger även till doften Lagerblad i söket och hundarna kommer få prova på både kombinationsgömmor samt vanliga doftgömmor.

Mer info om startdatum kommer senare i vår


Anmälan sker via OBK,s hemsida; www.oskarstromsbrukshundsklubb.se/

Frågor kan ställas antingen till OBK eller till mig via mail eller messenger (Jeanette Hallman)